Приятелят е една душа, живееща в две тела

Вчера, 13 ноември, беше световният ден на добротата! Незнам дали на този повод се дължеше често срещаната публикация във фейсбук:
“Тайната, скъпа Алиса, е да се обградиш с хора, които карат сърцето ти да се усмихва. Само тогава ще намериш страната на чудесата!”
Луис Карол

Чудеса, магии – това са все термини използвани и асоциирани с приказките.

Вече 15 години се радвам на приказната магия на истинско приятелство!
За мен магията е в онази чиста форма на приятелство, която няма претенции, изисквания, не очаква нищо в замяна, която няма нужда да се чудиш как да поднесеш някаква информация и винаги те разбира. Кара те да се чувстваш сигурен в себе си, стойностна, обичана и уважавана личност. Можеш да разчиташ ... на откровено мнение и реакция. Знаеш, че дори и да си не много приятно откровен, няма да ти се разсърдят и последва период на мълчание. Трудно бих описала в думи тази чиста форма на приятелство, но е магия, че я познавам в лицето на моята най-добра приятелка Ани. Един наш приятел, преди години, когато излязохме заедно сподели, че е страшно инетересно да наблюдава как двете с Ани споделяме и обсъждаме теми, без почти дори да използваме кой знае колко на брой думи – една е достатъчна. Това е магията някой толкова добре да те познава, че да няма нужда да си многословен.
Нашето приятелство с Ани започна през 2004 година. За първи път тя организира за мен магично празнуване на рожденния ми ден. Още помня как управителят на заведението, в което празнувахме, ми носеше на всеки 20 минути красиво опакован подарък – всеки един опакован лично от Ани. Може да си представите какво вълнение е било за мен, постоянно някой непознат да ми поднася подаръци.
15 години непрекъсвано и искрено приятелство е магия! Дори и когато се случи дълго време да не може да се видим и чуем, Ани е човекът, който чувствам най-близък и разбиращ ме, с когото се чувствам най-спокойно, свободно и себе си.
Ани е някаква магична част в моя живот. Тази седмица е нейният рожден ден и май за първи път лично правя картичка за нея, която споделям тук:



Когато картичката се отваря, едно прозорче се отваря и разкрива послание към рожденничката:


"A best friend is someone who
loves you when you forget to
love yourself"

В превод на български посланието означава: "Най-добър приятел е някой, който те обича, когато забравиш да обичаш себе си."

https://youtu.be/V1jDdl_gz2Y

Аристотел е казал:
„ Какво е приятелят? Това е една душа, живееща в две тела.“

С тази пъстра картичка спечелих Картичкофурийско предизвикателство 401 - "Магичното около нас" на Картичкофурии: http://cardsaddicted.blogspot.com/2019/10/401.html

Коментари

  1. Страхотно послание носи картичката ти!Благодаря, че се включи в моето предизвикателство!

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар